4 spændende destinationer for jagtrejser

Den danske natur byder på en masse god jagt, men hvis du søger nye udfordringer, oplevelser eller fællesskaber er en jagtrejse til udlandet helt sikkert, hvad du har brug for. På en jagtrejse vil du opleve ny natur og mærke spændingen ved at gå på jagt efter helt andre dyr.

Man kan tage afsted på egen hånd, med en flok jagtkammerater eller bestille en organiseret tur gennem et bureau.

Det er selvfølgelig vigtigt at huske jagttegnet, inden du tager afsted, men ellers er det bare med at komme ud og få nogle gode oplevelser.

Bjørnejagt i vildmarken

Hvis du drømmer om noget helt andet, end hvad den danske natur byder på, skal du besøge vildmarken i Canada. I North-Central Alberta kan du få chancen for at nedlægge din første sortbjørn eller ulv. Jagten foregår efter ”spot and stalk”-princippet, hvor man køres ud i det store område og til fods kommer på skudhold af bjørnen, når den først er spottet. Naturen her er en blanding af skov, højtliggende områder og store, åbne områder. Det lokale jagttryk af de famøse sortbjørne er ret lavt i dette område, så der er en stor og flot bestand af bjørne, hvilket giver dig gode chancer for at skyde et dyr.

Sikajagt i Sydengland

Nær Dorchester i det sydlige England findes en flot og stærk bestand af sikahjorte. Det er dog ikke kun hjortene her, der er helt fantastiske – det er jagtområdet også. Jagtområdet i nærheden af Dorchester er frodigt og smukt, så der er mange overvældende naturoplevelser i vente. Hvert år nedlægges der så flotte hjorte her i området, at 12-15 af dem egner sig til medaljeklassen.

Pragtdyr på prærien 

Hvis der er noget, der kan få det til at bruse i årene og hjertet til at slå lidt hurtigere, er det, når et pragteksemplar af en bisonokse står lige midt i dit sigtekorn.

Det prægtige dyr er at finde på Montanas rå vildmarker. Bisonoksen er det amerikanske vildt, vi forbinder med ren råstyrke og det vilde vesten. Det er muligt at gå på jagt efter den amerikanske bison på store ranches i Peak Mountains. Da bisonen er et præriedyr, foretrækker det at være i åbne dale, men det hænder, at de store tyre ofte gemmer sig i skove eller i bunden af dalen.

Dyrene er flottest i parringstiden, da pelsen på skuldre og hoved samt skægget står allerflottest her.

Det er dog også her, at tyrene er mest aggressive, hvilket man skal være opmærksom på under jagten.

Rå natur i Rumænien 

Rumænien har meget god jagt at byde på – vildsvin, bukke, bjørne, ulve og kronhjorte lever i det spændende terræn. Jagten er udfordrende, fordi jagtterrænnet er kuperet og skovrigt. Det må dog siges at være enhver jægers drøm, når et dybt hjortebrøl ruller hele vejen gennem dalen. Jagten foregår ofte ved, at du sammen med din guide vil forsøge at kalde hjortene frem.

Det er også i Rumænien, at du kan opleve drivjagt på de helt store vildsvin. Her jager man på en fri vildtbane, hvilket giver gode resultater for jægeren. Der er både drivere med og uden hunde. Når du er i Rumænien, er det muligt at kombinere jagten på kronhjorte og vildsvin med brunbjørne, ulve og bukke. Der er altså noget for enhver smag på en jagtrejse til Rumænien.

Der findes et væld af lande med gode jagtmuligheder, og alt, det kræver at komme afsted, er, at du har taget jagttegn. Med jagttegnet i lommen kan du tage lige derhen, hvor du har lyst.