5 gode spil til campingturen for hele familien

Skal du på årets familieferie, så er det altid en god idé at sørge for de gode spil, så familien kan få nogle hyggelige stunder sammen. Vi har samlet 5 gode spil, som du og familien kan nyde godt af på jeres campingtur og finde frem til feriens ultimative mester.

Petanque

Når du er på campingferie, så er det med at udnytte placeringen i den dejlige natur, hvor end du befinder dig i Europa. Et af de klassiske spil at have med på turen er petanque, der hverken fylder meget eller kræver flere timers deltagelse. Petanque er et spil, hvor hver deltager har to kugler, der kastes af to omgange. Målet er at ramme den lille kugle, også kaldet grisen, som kastes af den deltager, der vandt den sidste runde. Den spiller, der kommer tættest på, er selvfølgelig rundens vinder.

 

Kongespil

Et andet spil, der aldrig slår fejl på ferien, og som også kan spilles i det fri, er det velkendte kongespil, hvor to hold dyster mod hinanden. Her handler det om at vælte modstanderens træklodser, som står på en linje inden for banen, men samtidig skal du passe på, at du ikke vælter den store konge i midten. Den skal nemlig først væltes, når dit hold har væltet alle brikker hos modstanderen. Brikkerne vælter du ved at kaste de seks træpinde, som hvert hold får tildelt hver runde.

Spillet sælges også under navnet “Kubb” som det kaldes på svensk. Se mere her.

 

Bezzerwizzer

Skal den almene viden testes, så er der intet bedre end et spil Bezzerwizzer, og spillet egner sig rigtig godt til aftenerne, eller de dage, hvor vejret ikke er med jer. Her finder du et vaskeægte brætspil, hvor I kan spille i op til fire hold. Hver runde har fire spørgsmål, hvor hver af dem giver enten 1, 2, 3 eller 4 ryk frem. Her trækker du fire brikker og rangerer dem efterfølgende efter dine kompetencer.

 

Hint

Et andet brætspil, der har toppet på hitlisterne i de seneste år, er Hint. Trænger I til et godt grin og til at slippe fantasien løs, så er dette det helt rigtige spil for jer. Her gælder det om at mime, nynne, tegne eller noget helt fjerde inden for alverdens kategorier. Dine medspillere skal gætte det, der står på kortet, men uden at sige det røde ord. For gættes det røde ord, så vil der være en straf til holdet. Spillet er hylende morsomt, og så rummer det en række kategorier, som både er sjove, kreative, og som ikke findes i andre spil.

 

Kroket

Kroket er et udendørsspil, som har rødder langt tilbage i tiden. Her opsætter man en bane, som det gælder om at gennemføre. Det kan sammenlignes med slalom på skibakken, hvor forskellige porte skal passeres. Hver spiller har en farve og en kølle, som kuglen skal slås igennem med, og så er der selvfølgelig et ekstra slag, hver gang du kommer igennem en port. For mange et nostalgisk spil, der trods alderen aldrig går af mode, og som kan vise sig at mere udfordrende end som så.

Kilder: samvirke