Smarte gadgets og ting til light-traveling

Kunne du rejse kun med denne oppakning? Flere og flere rejser i dag kun med håndbagage i dén minimasliske rejsetrend, der sæter fokus på oplevelser og bevægelighed over komfort og hjemlighed. Så hvis du ikke behøves at få dit hotelværelse til at ligne dit hjem, og gerne vil slippe for de store kufferter og den lange ventetid ved bagagebåndet så læs videre!

Find ting, der kan erstatte større ting

Det lyder en smule nemmere end det er, men det kan sagtens lade sig gøre. I den dyre ende: din tunge PC kan erstattes med in iPad mini og dit DSLR kan (måske) erstattes med en rigtig god smartphone. Allerede dér har du sparet en halv rygsæk!

I den billige ende: drop alt det overflødige luksus som du kan undvære, og få dig en god lille toilettaske der kan rumme det mest basale hygiejne. I værste fald kan du købe nyt (til lavere priser, sandsynligvis) der, hvor du skal hen.

Led altid efter de mindste udgaver af det du leder efter: brug en sammenklappelig mini–tandbørste istedet for den elektriske.

Saml funktionerne i færre ting: brug dit frontkamera som makeupspejl, og skaf dig en god taske i håndbagage-størrelse, der har alle de lommer du skal bruge, så du ikke skal bruge poser, tasker og eTrier i dit hovedrum men istedet har alt adskilt og beskyttet i sin rette lomme.

Hvad med en battery-case til din iPhone? De vejer og fylder væsentligt mindre end de større battery-packs og derudover fylder de i din lomme istede

Gå efter de små gadgets

Det kan være rigtig praktisk at have en højttaler til at skabe stemning hvor end man er i verden. Får man venner på stranden eller skal man skabe lidt stemning med kæresten på hotelværelset er en lille bluetooth-højttaler ofte nok.

På trendyliving.dk finder du en lille god bluetooth-højttaler til ingen penge, der kan passe selv i det mest minimalistiske setup. 

Selv de dyreste smartphones kan ikke spille sådan en sag op eller matche den på lydkvaliteten, og macbooks kan være besværlige at medbringe og dyre at miste. Desuden har du formentlig allerede brugt pengene på rejser istedet for dyr teknologi, så spar dig beløbet, rejs mere og køb den lille speaker istedet.

Få dig en let og passende rygsæk

Jo lettere rygsæk, jo mere kan du tage med og jo lettere bliver det at bære på. Vej alle dine ting og se, hvor meget mere du må bære ombord på flyet. Husk på, at rygsækken ikke fylder for meget.

Hver flylinje har sin politik, men langt de fleste har et krav på maksimum 56cm x 40cm x 25cm og en vægt på mellem 6 og 23 kilo. Langt de fleste sætter 10-12 som deres maksimum, men tjek for en sikkerheds skyld og huske at mellemlandinger med nye flyforbindelser også har separate restriktioner. Du finder en god oversigt her.

Få dig en all-in-one converter

Du kender dem sikkert: du er på hostel og leder tasken tynd efter det rigtige stik, idet du ser en anden rejsende let og nonchalant dreje lidt her og dér på sit multitool.

Han kom sikkert fra Japan, men nu er han i Zimbabwe uden de mindste tilpasningsproblemer. Inden længe giver du op og spørger, om du ikke nok må låne lidt strøm.

Slut med det!

Skaf dig én selv, og nyd stoltheden mens du låner den ud til mindre erfarne og distræte backpackere. Du kan købe dem herhjemme, men tag og gør det ved din destination. Du finder dem overalt, ofte til latterligt lave priser i dollar-shops.

Må jeg rejse når jeg er på dagpenge med a-kassen?

Fortvivl ikke! Det er muligt at tage dagpenge med på ferie, men der er nogle a-kasse regler som du skal vide først.

Hvad enten ferien var betalt før ledigheden, eller du har brug for en pause fra jobsøgningen er der hjælp at hente.

Der er først og fremmest nogle særlige forhold, du skal tage højde for.

Hvad er dine rettigheder?

Ferieloven berettiger alle til 25 feriedage. Men har man ikke selv optjent dem hos en arbejdsgiver eller er berettiget til feriedagpenge, må man selv finansiere dem.

Beløbet på feriedagpengene beregnes ud fra sygedagpenge, dagpenge og arbejdsmarkedsydelse, og udbetales af A-kassen.

Feriedagpenge er det samme beløb om dagen som de dagpenge, du normalt modtager.

Hvordan får jeg dem udbetalt?

Det er vigtigt at søge hos A-kassen i god tid, da behandlingen af ansøgningen kan tage tid. Et godt tip er at starte godt en måned før den planlagte ferie påbegynder.

Hvis du havde optjent feriedage på din tidligere arbejdsplads før endt ansættelse, kræver det at du kontakter din A-kasse hvorefter udbetalingen kommer på din FerieKonto eller hvor du normalt modtager feriepenge.

Der er forskel på et ferieår og et kalenderår, men det er ikke så kompliceret som det lyder.

Husk: Meld din ferie til jobcenteret senest to uger før den starter, så du ikke bliver inviteret til samtale og/eller aktivering mens du er i udlandet – dukker du ikke op, bliver du nemlig trukket i dine ydelser.

At være på uanmeldt ferie tæller ikke som undskyldning, det har konsekvenser – så husk at melde den!

Så snart din ferie er meldt på Jobnet.dk ved din A-kasse det også. Husk også, at det kræves at du har en fast bopæl og ophold i Danmark i tiden indtil ferien afholdes. Det giver egentlig også god mening, da fravær fra jobsøgningen (der ellers kræves en enkelt dags varsel på aftaler) skal meldes.

Tilbage i 2010 mistænkedes 72 ud af 600 tjekkede passagerer i Københavns Lufthavn for socialt bedrageri, da det viste sig at de rejste ud af landet uden at melde det – selvom de var dagpenge- og kontanthjælpsmodtagere og med i a-kasse.

De, der bliver snuppet bliver frataget dagpenge og kontanthjælp i kortere eller længere perioder.

Det er altså en præventiv foranstaltning, der sikrer at skattepengene ryger i de rigtige hænder.

Hvilke regler gælder for A-kasser?

A-kasser leverer først dagpenge efter 1 års medlemskab og ved arbejdssøgning fra første ledighedsdag. Det betyder nu bare, at du skal registreres på jobcenteret, så ikke noget med at stresse fra første ledige dag.

Tjek dette indlæg for at læse mere om reglerne: www.fagmagasinet.dk/a-kasse-regler-faa-styr-reglerne/

Til gengæld skal dit CV være uploaded på jobnet.dk og du skal være i stand til at komme i arbejde med bare en enkelt dags varsel.

Kilde: http://bm.dk/da/Beskaeftigelsesomraadet/Ydelser/Dagpenge.aspx

Derfor skal du besøge Japan

Japan er et fantastisk sted at hike og dyrke fx. skisport.

Landet  har verdens 2. laveste kriminalitets-rate, og det gør det meget sikkert for backpackere!

Landet bliver ofte forbundet med sine mange templer, sit reserverede folkefærd og sin lækre mad. Men der er rigtig gode muligheder for at se en helt anden side af Japan på en backpacker-ferie.

Surfing og vandring langs øerne

Da landet består af øer, er der en stor kystlinje, hvor det både er muligt at komme ud at dykke og surfe.

I landets indre er en række bjerge, der byder på alt fra vandring, mountainbiking og river rafting. Om vinteren er det også muligt at komme ud at stå på ski her.

Der er derfor god mulighed for at opleve noget spænding og eventyr på en rejse til Japan.

Smukke bjerge og lækre strande 

Som nævnt har Japan en række høje bjerge, der byder på mange gode oplevelser. Et af de mest kendte bjerge er det hellige bjerg Mount Fuji, der er en aktiv vulkan. Det er et sted, japanere tager hen på pilgrimsrejse.

Udover spændende naturoplevelser kan du derfor også opleve en lille del af den japanske kultur, når du besøger bjerget.

Det ligger ikke langt fra hovedstaden Tokyo, og det er derfor nemt at komme dertil.

Skituren 2017

Hvis du vil stå på ski i Japan, er der også flere gode muligheder. Det er for eksempel Niseko. Der er mere eller mindre snegaranti i Japan.

En stor del af kulden og sneen fra Sibirien blæser til Japan og gør, at der i bjergene ligger sne fire måneder om året. Det er nemt at komme op til sneen med en lift, og der er derfor gode muligheder for at komme på en anderledes skiferie.

Når sneen i bjergene smelter, fører det selvfølgelig til meget mere vand i floderne. Det giver god mulighed for at komme ud og rafte.

Hvis du vil rafte er Niseko derfor også et godt bud. Det er også muligt at rafte på den største flod i Japan, Tone floden. Her kan du fra april til juni være sikker på klasse fire rafting på en over 12 kilometer lang strækning.

Planlæg selv eller få hjælp

Hvis du gerne have nogle til at hjælpe dig med at arrangere din rejse rundt i Japan, eller hvis du mangler noget inspiration, kan du se på rejsebureauet Yaneedas hjemmeside.

De har et stort kendskab til landet og har flere forskellige rundrejser at vælge imellem. Det giver dig en god mulighed for at finde den rejse, der passer til dig. Se det store udvalg af Japan rejser.

Du kan også læse mere om Japan her i Lonely Planet.

3 steder du kan opleve aktive vulkaner (2016)

Har du altid drømt om at opleve aktive vulkaner, er det måske nu, du skal gøre din drøm til virkelighed. Står det højt på din ønskeliste, kan du begynde at undersøge, hvilke destinationer der er værd at besøge.

At opleve en aktiv vulkan er en oplevelse for livet, som man ikke må tage for givet.

vulkan-profil-rejser

Bali, Indonesien

Vil du opleve en aktiv vulkan på tæt hånd, kan du f.eks. rejse til Bali, som er en besøgsværdig ø i Indonesien.

På denne ø vil man finde flere, store vulkaner, som kun de færreste destinationer kan matche.

Destinationen byder på skønne strande, flotte templer, hyggelige restauranter, smuk natur og ikke mindst vulkaner. Er det noget, der tiltaler dig, kan du booke din næste rejse til Bali, Indonesien allerede i dag.

Der er flere og flere danskere, der vælger at rejse til Bali – bl.a. for at opleve aktive vulkaner. Er du også klar til at få en oplevelse, som du sent vil glemme, så bliv inspireret her.

Mount Batur og Mount Agung hører til blandt de mest besøgte vulkaner i Bali.

Kyushu, Japan

Kyushu, Japan er også en af de destinationer, du kan overveje at lægge vejen forbi, hvis du vil opleve de naturkræfter, der gør sig gældende, når en vulkan går i udbrud. På Kyushu finder du landets største vulkan – som også er en af de største vulkaner i verden.

Mount Aso er navnet på landets største vulkan, som jævnligt er i udbrud og konstant spyer ild.

Der er et stisystem op til toppen, hvor det er nødvendigt at være iklædt gode og komfortable vandresko.

Området vil af og til være lukket grundet forøget vulkansk aktivitet og giftige vulkanske gasser. Såfremt det ønskede område er lukket, kan du undersøge, hvilke øvrige vulkaner der er i området.

The Big Island, Hawaii

Der er rigtigt mange gode grunde til at bestille en rejse til The Big Island, Hawaii. Selvom Hawaii er mest kendt for et fantastisk klima og skønne sandstrande, så har øen også meget andet at byde på.

Rejser du til Hawaii, skylder du dig selv at besøge en af verdens mest aktive vulkaner – navngivet Kilauea.

Kilauea formodes at være 300.000-600.000 år gammel. Gløder fra vulkanen kan ofte ses på lang afstand – f.eks. fra Jaggar Museet, hvor der er et glimrende udsyn, når vulkanen går i udbrud. Ved mørkets frembrud vil vulkanen lyse landskabet op med sine gløder.

Det er ikke helt tilfældigt, at der er mange vulkanforskere, der vælger at rejse til The Big Island, Hawaii.

Du skal selvfølgelig også stifte bekendtskab med en af verdens ældste og mest aktive vulkaner.