Gode friluftsoplevelser på Sicilien

Sicilien er en fantastisk ø, der ligger placeret uden for Italiens kyst midt i Middelhavet. Siciliens størrelse gør øen til den største i Middelhavet, og dens areal på 25.700 kvadratkilometer rummer cirka fem millioner indbyggere. Øens hovedstad er Palermo, hvortil du også kan flyve, så du slipper for at sejle ud til øen fra Italiens kyst. Sicilien er et rent ferieparadis for mange med fantastiske strande, solide madoplevelser og behagelig atmosfære, der stemmer overnes med øens charme. Men Sicilien rummer meget mere end det. For selvom du ofte vil komme til at tænke på gangsterfilm og Don Corleone, når du tænker på Sicilien, er der også en natur og et friluftsliv, som er noget udover det sædvanlige. Vi guider dig til fire af de bedste friluftsoplevelser, så du bare skal pakke tasken og komme afsted.

 

Vulkanen Etna

Vi kommer ikke udenom, at Etna er én af de helt store seværdigheder på Sicilien, og her valfarter mange turister til for at opleve det flotte syn. Etna er Europas største vulkan, og den måler hele 3.300 meter. Siciliens højeste bjerg er sammen med Etna en af de største attraktioner på øen, og området omkring vulkanen er et naturreservat, der har nogle tydelige vækstzoner plantet rundt omkring. Her får du virkelig en oplevelse for sig. I lavlandet vil du støde på citrontræer, og længere oppe dyrkes der vin og forskellige frugter på de mange vingårde, der ligger på bjergskråningen. Når du når op over 1.300 meter, vil du finde træer, hvorpå der gror pinje-, kastanje- og birkeskov. Du vandrer hele vejen derop, og som du kan læse, så er turen derop en oplevelse for sig.

 

Tempeldalen

På Sicilien finder man en stor udgravning, der er en af de særligt udvalgte til at være på UNESCOs Verdensarvsliste, og dette er også en imponerende og populær seværdighed. Selvom du ikke løber ind i smuk og frodig natur, så er denne oplevelse også noget for dig, der elsker friluftsoplevelser. Her får du en portion kulturhistorie, samtidig med at du kommer uden for byernes grænser og derved får plads og luft omkring dig.

 

Alcantara-dalen og Nebrodi-bjergene

Inde i landet finder du det frodige område, hvori Alcantara-dalen befinder sig. Ved Gole de Alcantara har floden gennem mange årtusinder skåret sig ned igennem et tykt lag af lava, hvor vulkanens lava har sørget for næring til jorden i området, der er særdeles frugtbart. Derved vil du også støde på alverdens frugter, som er af høj kvalitet grundet jordens styrker. Samtidig kan du fortsætte dagsturen til Nebrodi-bjergene, hvor du vil støde på fårehyrder, græssende kvæg og små bjergbyer. Her er det især udsigten og de små, gamle byer, der en oplevelse værd. Her er kulturen og deres økonomi en anden, hvilket kan være et godt afbræk fra en sommerferie i de store, rige turistbyer. Byen Montalbano Elicona er på listen over de smukkeste byer i Italien sammen med Cefalú, som også er en by på Sicilien.

 

Erice

Tag en tur ud til vestkysten ved det store bjerg Mone San Giuliano, hvor du finder den lille by Erice. Byen er særdeles kendt for sine vidunderlige mandelkager og de flotte gårdhaver, der er udsmykket med blomster og krukker i alverdens farver og former. Følg kystlinjen og nyd synet af de store vindmøller, der forsyner saltbassiner med saltvand, hvorfra man udvinder det hvide guld, nemlig salt. Køb dig en pose salt med hjem som en feriegave til dig selv, så du altid kan mindes din tur og nyde godt af den fantastiske salt. Følg kysten et langt stykke, og tag en aftendukkert i det varme vand. Læs mere her om friluftsoplevelser på Sicilien.