Kan man købe Oyster Card i Stansted og Gatwick lufthavn?

Uanset om du flyver meget eller lidt, er der næsten ikke noget værre end en misset mellemlanding. Det betyder nemlig, at du skal opholde dig længere tid end højst nødvendigt i en lufthavn, og det er de færreste, der synes om det.

 

Hvis du skulle risikere en mellemlanding i Standsted eller Gatwick lufthavn, der strækker sig over flere timer, er der dog hjælp at hente. Du kan nemlig købe et såkaldt Oyster Card i begge lufthavne, som er et billigt transportkort, der giver dig mulighed for at køre ubegrænset rundt med metro og røde busser i zonerne 1-6 i London. Det minder i høj grad om det danske Rejsekort, da det er upersonligt og kan tankes op løbende.

 

Det betyder altså, at du ikke behøver tilbringe den lange ventetid i til tider hektiske og kaotiske lufthavne, men derimod kan tage på sightseeing i London, indtil det næste fly afgår.

 

De store fordele ved Oyster Card

Der er en lang række fordele ved Oyster Card, som vi vil præsentere dig for i det følgende. Det er først og fremmest nemt at købe både online og i udvalgte lufthavnsbutikker, og lige så snart du får det i hånden, er det klar til brug i London.

 

Det er en langt billigere løsning end at købe enkeltbilletter og Travelcards, hvilket tiltaler rigtig mange. Derudover kan børn under 11 år rejse gratis på kortet, og hvis det skulle løbe tør, kan du nemt og effektivt tanke det op igen.

 

Kortet er ikke personligt, hvilket betyder, at du sagtens kan låne det til venner eller familie, som selv skal på ferie i London på et tidspunkt. Udover at være et særdeles billigt transportkort, får du faktisk også op til 25 % rabat på udvalgte museer, restauranter og butikker i London.

 

Du skal heller ikke tænke på at skulle betale for transport tilbage til lufthavnen, da Oyster Card også dækker dette. Det kan nemlig som noget særligt benyttes som betaling mellem Gatwick lufthavn og London centrum, og prisen varierer selvfølgelig afhængigt af, hvornår på døgnet du rejser – akkurat ligesom Rejsekortet i Danmark.

 

Udnyt din kompensation

Hvis du står i en situation, hvor du misser en mellemlanding, er det muligt at få en form for kompensation. Uanset om du mellemlander i London, Singapore eller Stockholm, har du ret til kompensation, hvis du misser en mellemlanding på grund af f.eks. flyforsinkelse. Dog skal du bl.a. være opmærksom på, hvordan du har købt din billet, da det har betydning for, om du er berettiget erstatning eller ej.

 

Som hovedregel har du krav på en økonomisk kompensation på mellem 250 og 600 euro per person og betaling af udgifter til henholdsvis nye flybilletter, hotelophold (hvis det er nødvendigt), transport (hvis nødvendigt) samt mad og drikke.

 

Det betyder altså, at du kan bruge dele af din kompensation på et Oyster Card, hvis du misser en mellemlanding i Stansted eller Gatwick. Du bør selvfølgelig gøre krav på din kompensation hurtigst muligt, men det er dog også muligt at søge om den efterfølgende. Det gælder lige meget, hvilket flyselskab du flyver med.