Nyd den danske natur på campingferien!

Camping er en skøn måde at holde ferie på. Modsat all inclusive-ferier er det ofte en mere simpel ferieform, hvor der i høj grad er fokus på relationerne. Du kan campere på mange forskellige måder – du kan for eksempel sove i telt, campingvogn, autocamper eller hytte. Og ferieformen præges i høj grad også af campingpladsen. Den kan være topmoderne med legeplads og mange andre aktiviteter, helt simpel kun med toilet og tekøkken eller et sted midt imellem.

Oplev naturskønne Danmark 

Campingferie er ofte lig med kør-selv-ferie – hvad enten det er i bil eller på cykel – og mange kører gerne langt, når de skal på ferie. Men der er ingen grund til at vende blikket mod Sydeuropa eller Norge og Sverige for en god campingoplevelse. Der er nemlig masser af campingpladser i Danmark, og de er bestemt et besøg værd! 

Campingferien er en oplagt mulighed for at komme ned i gear og blive ladet op igen. Især hvis du vælger en lidt mere simpel form for camping, kommer du dejligt langt væk fra hverdagens ræs. Det kan kun anbefales at vælge en naturskøn campingplads – der er næsten ikke noget så forfriskende som fri natur! 

Da du aldrig er langt fra vandet i Danmark, ligger mange af de danske campingpladser også tæt på havet. De findes også på mange af de danske øer, blandt andet Samsø, Fanø, Bornholm, Møn og Ærø. Du finder dog også mange campingpladser inde i landet, og også her kan du nyde den danske natur med marker og skove.

Tag på eventyr på Møn

Uanset om du er af sted i bil eller på cykel, giver campingferien dig god mulighed for at besøge de lokale seværdigheder. Hvis du for eksempel tager på camping på Møn, kan du både udforske Møns Klint, Hårbølle Havn og Stege – en af Danmarks middelalderbyer. På Møn kan du også nyde de lokale delikatesser som ost, kød, gin og æbler. 

Du kan samtidig slå lejr på Møn Camping. Campingpladsen ligger på Hårbølle Strand, som med sit glasklare vand er en af Møns allerbedste strande. Her kan du nyde glæderne ved et simpelt liv, da campingpladsen især sætter fokus på simplicitet og natur. Helt primitivt er det dog ikke, da campingpladsen både har køkken med vaskemaskine og tørretumbler samt toilet- og badefaciliteter. Der er masser af plads på den store campingplads, og du behøver aldrig bestille i forvejen men kan bare dukke op på dagen og vælge en ledig plads.

Da campingpladsen ligger helt ned til vandet, er det oplagt at få gået nogle dejlige ture i strandkanten og meditere til lyden af bølgernes brusen. 

En fleksibel ferieform

Du kan tilpasse din campingferie til netop de behov, du har. Du kan tage ud i naturen og dyrke en mere primitiv form for ferie, eller du kan vælge en campingplads med mange aktiviteter. Det er desuden en ferieform, som er lige så egnet for en flok venner som for familier. Du kan også nemt opleve flere forskelige steder, da du blot kan rejse videre, når du har lyst til at se noget nyt. Du kan ofte få plads på campingpladserne, selvom du først bestiller i sidste øjeblik. Derfor kan du sagtens tage af sted uden en fast plan og se, hvad du får lyst til undervejs. 

Tid til relationerne

Fælles for de forskellige måder at campere på er, at de giver dig god tid til at pleje de personlige relationer med dem, du er afsted sammen med. Både på turen derhen og når I er fremme på campingpladsen. De lange sommeraftener rundt om bålet og gåturene i det fri inviterer ligefrem til dybere snakke. Så det er ikke kun dig, der kommer fornyet hjem fra ferien – også relationen til venner og familie fornyes.