Overvejer du at leje bil på din udlandstur – så læs mere her.

Internettet har gjort det utrolig nemt at booke og leje sin bil online Going Here. Få klik og bilen er booket, og den står klar når du ankommer til din udlands destination.

Når man vælger at leje bil på sit ophold i udlandet, er der dog nogle faldgruber som man bør være opmærksomme på og overveje, inden man booker bilen – og vi vil komme ind på nogle af dem i dette indlæg.

Smiling woman receiving keys from a man while sitting on a car

Punkter du skal være opmærksomme på når du booker bilen

Lad os starte med nogle af de vigtige punkter, inden du siger ja til at booke bilen til din ferie eller ophold i udlandet.

Forsikringen

Skal være i orden, så du ikke skal være bekymret for uheld, skader og tyveri af bilen. Når man lejer bil i udlandet, så skal man ikke forvente at forsikringsforholdene er ligesom når du lejer bil i Danmark, tværtimod.

Derfor er det vigtigt at du tjekker hvor meget ansvar og kaskoforsikringen dækker ved uheld, ridser, tyveri, osv.

Ligeledes er det vigtigt at du tjekker hvor meget selvrisikoen er på. Er selvrisikoen høj – så anbefales det at tegne en ekstra forsikring, som vil dække dette beløb.

Er forsikringsforholdene ikke optimale – så find en bedre biludlejning, da der som regel findes flere.

Fri kilometer?

Tjek om bilen har fri kilometer inkluderet i prisen. Har den ikke, så husk at regn på hvor mange kilometer du forventer at køre – så du kan finde ud af den nøjagtige pris på leje af bilen, ud fra de planer du har under dit ophold/ferie.

Typisk koster det x antal kroner, hvis man fx kører over 600 kilometer eller lignende.

Er der aldersgrænse på leje af bilen?

Er du oppe i alderen så betyder det formentlig ikke noget, men er du ung og vil leje drømmebilen på din ferie – så er det vigtigt at du lige husker at tjekke hvor gammel man skal være for at leje den pågældende bil.

Det er som regel de lidt dyrere og eksklusive biler, som kræver en højere aldre for at leje dem.

Husk også at tjek om der er nogle specifikke krav til dit kørekort. Det kunne fx være ved leje af en større bil.

Når du ankommer til biludlejningen & aflevere bilen tilbage

Så er det vigtigt at du går bilen igennem, og tjekker om alt er som det skal værre. Har du fået den rigtige bil? Er der det udstyr som de havde lovet, inkl. sikkerhedsudstyr? Er der nogen ridser, buler eller andre fejl på bilen som skal nævnes? Osv., Osv.

Husk også at gå lejekontrakten nøje igennem, og at læse det med småt – så du ikke ender med problemer når du aflevere bilen igen.

Endvidere anbefales det at lave en rapport med fejl og mangler på bilen, sammen med biludlejningen – og tag personlige billeder som du kan bruge som bevis bagefter.

Når du afleverer bilen tilbage

Så anbefales det ligeledes at gå bilen igennem med udlejer, og få ham til at skrive under på at alt er som det skal værre. Så kan de nemlig ikke komme flere uger efter, og sige at der lige var det der galt eller noget andet – som man desværre har hørt historier om før.

Afleverer du bilen tilbage udenfor åbningstid, så kan det være en god ide at tag billeder af bilen når du aflevere den – så du kan bevise at den var i orden da du afleverede den.

Når man lejer bil i udlandet, så anbefaler b.la. FDM – at man lejer bil hos internationale biludlejningsselskaber, som også findes i Danmark.

Du kan leje bil hos disse selskaber ved at klikke her – god fornøjelse!