På safari i Afrika

Jeg var en tur i Afrika forrige år, da jeg har en kammerat som er gift med en Kenyaner. At komme derned og opleve ægte wildlife er en meget stor oplevelse!

Gazeller i flok, der springer over den glohede jord, en gruppe zebraer slukker tørsten ved det nærliggende vandhul, mens løven i det fjerne udsender et brøl, der stadfæster dens titel som dyrenes konge.

Det lyder som en scene fra Løvernes Konge, men i Kruger National Park i Sydafrika er det en scene, der udspiller sig hver dag.

Kruger National Park ligger i den nordøstlige del af Sydafrika, på grænsen til Mozambique og strækker sig over knap 20.000 kvadratkilometer. Området er især kendt for at være en af de mest populære safari-destinationer, når det kommer til oplevelsesrejser i Afrika.

gepard

Kruger National Park er et af de største reservater i Afrika, og er det, der har det største antal pattedyr. Hele 147 forskellige slags findes i dette smukke landskab, inklusiv det, man betegner som the ”the big five” i safari-jargon; den afrikanske løve, afrikanske elefant, afrikanske bøffel, afrikanske leopard og næsehornet. Navnet kommer sig af, at disse fem, er de sværeste og farligste dyr at jage i Afrika.

Afrikas barske natur

En tur til Kruger National Park er dog ikke ensbetydende med primitive forhold og camping tamiflu cost. Booker du f.eks. billetten gennem Nyati Safari, bor du på deres eksklusive Nyati Safari Lodge.

I området er der 10 private bungalows, 6 suite villaer og en hovedbygning med blandt andet restaurant, bar og poolområde, så niveauet af luksus er op til dig.

Selve safarien er en heldagstur, hvor du kører rundt i de speciallavede safari-jeeps, der med deres åbne udsyn giver dig et panoramisk og uforstyrret syn af den smukke natur, du vil opleve på hel tæt hold. Start dagen med morgenmad i det fri, i en af de mange indhegnede hvilelejre, så I stadig er helt tæt på de mange dyr, uden at der er risiko for, at I ender i den forkerte del af fødekæden.

Turen er inkluderet i prisen og er selvfølgelig det, man forbinder med safari. Men når turen nu er gået til Afrika, er der masse af andre aktiviteter, man kan deltage i for at få det bedste ud af rejsen.

Tag eksempelvis på udflugt til en Afrikansk landsby, og oplev kulturen helt tæt på. Trænger du til flere indtryk, kan du også booke en helikoptertur, så du oplever den afrikanske vildmark fra en helt anden vinkel.

Kom helt tæt på verdens mest aggressive dyr

Det kan godt være flodhesten ser sød og rar ud, men det er det dyr, der er ansvarlig for flest angreb og dødsfald i Afrika – flere end løven.

Alligevel har du mulighed for at møde en tam en af slagsen, nemlig Flodhesten Jessica, der blev fundet udsultet og døden nær som baby i år 2000. Siden er hun blevet adopteret og lever med familien Joubert, side om side med familiens hund. Jessica er en af de helt store attraktioner, når folk tager turen til Kruger National Park.

Tjek Nyati Safari for mere info om mulighederne i Afrika.