Smarte gadgets og ting til light-traveling

Kunne du rejse kun med denne oppakning? Flere og flere rejser i dag kun med håndbagage i dén minimasliske rejsetrend, der sæter fokus på oplevelser og bevægelighed over komfort og hjemlighed. Så hvis du ikke behøves at få dit hotelværelse til at ligne dit hjem, og gerne vil slippe for de store kufferter og den lange ventetid ved bagagebåndet så læs videre!

Find ting, der kan erstatte større ting

Det lyder en smule nemmere end det er, men det kan sagtens lade sig gøre. I den dyre ende: din tunge PC kan erstattes med in iPad mini og dit DSLR kan (måske) erstattes med en rigtig god smartphone. Allerede dér har du sparet en halv rygsæk!

I den billige ende: drop alt det overflødige luksus som du kan undvære, og få dig en god lille toilettaske der kan rumme det mest basale hygiejne. I værste fald kan du købe nyt (til lavere priser, sandsynligvis) der, hvor du skal hen.

Led altid efter de mindste udgaver af det du leder efter: brug en sammenklappelig mini–tandbørste istedet for den elektriske.

Saml funktionerne i færre ting: brug dit frontkamera som makeupspejl, og skaf dig en god taske i håndbagage-størrelse, der har alle de lommer du skal bruge, så du ikke skal bruge poser, tasker og eTrier i dit hovedrum men istedet har alt adskilt og beskyttet i sin rette lomme.

Hvad med en battery-case til din iPhone? De vejer og fylder væsentligt mindre end de større battery-packs og derudover fylder de i din lomme istede

Gå efter de små gadgets

Det kan være rigtig praktisk at have en højttaler til at skabe stemning hvor end man er i verden. Får man venner på stranden eller skal man skabe lidt stemning med kæresten på hotelværelset er en lille bluetooth-højttaler ofte nok.

På trendyliving.dk finder du en lille god bluetooth-højttaler til ingen penge, der kan passe selv i det mest minimalistiske setup. 

Selv de dyreste smartphones kan ikke spille sådan en sag op eller matche den på lydkvaliteten, og macbooks kan være besværlige at medbringe og dyre at miste. Desuden har du formentlig allerede brugt pengene på rejser istedet for dyr teknologi, så spar dig beløbet, rejs mere og køb den lille speaker istedet.

Få dig en let og passende rygsæk

Jo lettere rygsæk, jo mere kan du tage med og jo lettere bliver det at bære på. Vej alle dine ting og se, hvor meget mere du må bære ombord på flyet. Husk på, at rygsækken ikke fylder for meget.

Hver flylinje har sin politik, men langt de fleste har et krav på maksimum 56cm x 40cm x 25cm og en vægt på mellem 6 og 23 kilo. Langt de fleste sætter 10-12 som deres maksimum, men tjek for en sikkerheds skyld og huske at mellemlandinger med nye flyforbindelser også har separate restriktioner. Du finder en god oversigt her.

Få dig en all-in-one converter

Du kender dem sikkert: du er på hostel og leder tasken tynd efter det rigtige stik, idet du ser en anden rejsende let og nonchalant dreje lidt her og dér på sit multitool.

Han kom sikkert fra Japan, men nu er han i Zimbabwe uden de mindste tilpasningsproblemer. Inden længe giver du op og spørger, om du ikke nok må låne lidt strøm.

Slut med det!

Skaf dig én selv, og nyd stoltheden mens du låner den ud til mindre erfarne og distræte backpackere. Du kan købe dem herhjemme, men tag og gør det ved din destination. Du finder dem overalt, ofte til latterligt lave priser i dollar-shops.