Sådan får du stabil Internetforbindelse i øde områder

Skal du på vandretur eller afsted med campingvognen eller autocamperen, så er det ofte en udfordring at få stabilt internet på turen.

Der er forskellige løsninger man kan vælge, og det afhænger af hvor lang tid man er stedet, og hvor stort ens data-forbrug er. Vi kikker på løsningerne.

camping-internetforbindelse

Forbindelse med mobilt bredbånd

Den nemmeste måde er at vælge et mobilt bredbåndsabonnement, som kan købes lokalt alle lande. Man kan også vælge at bruge 3like-home, hvor man ikke behøver at købe data i de forskellige lande, man kan køre på det danske abonnement i hele Europa og USA.

Det er både den letteste og det billigste, og hvis man er i byområder, vil det for langt de fleste der en ganske fin løsning.

Der er også mulighed for at købe en antenneforstærker, som kan forstærke internetsignalet, så det bedre kan række ud til flere computere og enheder.

Til ødemarken og vildmarksturen

Hvis du derimod skal langt udenfor byerne, er det ikke sikkert det mobile bredbånd rækker så langt. Så kan det være en fordel at købe sit eget satellit internet.

Det er en bekostelig affære i opstarten, men når du har købt udstyr til at modtage satellitsignalet, kan man sagtens betale sig fra det månedlige gebyr.

autocamper-satellit-modtager

Modtage udstyret koster omkring 3000 til 4000 kr., og skal heldigvis kun betales en gang.

Signalet modtages med en parabol modtager, som kan monteres ovenpå autocamperen eller campingvognen. Hver gang man holder stille, skal den indstilles så den peger direkte mod satellitten.

Når den er indstillet, fungerer det uanset hvor man er.

Det er netop denne mobilitet som er det stærke ved satellitsignalet, og som gør det ganske unikt frem for en almindelig bredbåndsforbindelse.

Mobilitet med satellit internet

Satellitteknologien fungerer på den måde, at uanset hvor du befinder dig på klodens overflade, har du præcis det samme internetsignal. Det er altså ligegyldigt om du står midt i Saharas ørken, på verdenshavene, eller i baggården i København.

Signalet er stadigvæk på fuld kraft.

I mange år har satellit-internet været en langsom forbindelse, som på ingen måde kunne bruges til ret meget andet en e-mail og læse nyheder. Men de senere år er teknologien forbedret, og det er muligt at få 20 til 40 Mbit forbindelse.

Vi fandt denne gode artikel hos Netkablet.dk, som uddybende forklarer fordele og ulemper ved internet med usb-dongle og på samme måde for satellit internet.

Modtageren kan være helt ned til 4 gange 4 cm, det er ikke afgørende hvor stor den er, men at man retter denne mod den helt rigtige vinkel, så den modtager signalet for satellitten.

mobile-connection

Montering på autocamper og campingvogn

Til campingvognen er det let at montere en sådan modtager. Man skal blot montere en fod på toppen af vognen, og hver gang man holder stille kan man montere satellit modtageren. Den skal så vinkles i den rigtige retning manuelt.

Til skibe og både kan man også få lidt mere avancerede satellitmodtagere, som automatisk retter sig ind hele tiden både horizontalt og vertikalt, så de fanger signalet fra satellittens vinkel.

Disse systemer er dog noget dyrere, og man ender ofte med at betale 5 til 10 gange så meget for dette udstyr.

Satelitbaseret internet er dog ikke noget man lige tager med i rygsækken, det vejer det ganske enkelt for meget til. Men det varer sikkert ikke mange år, inden denne teknologi skrumper ligesom alle de andre elektroniske dimser, vi i dag har med i rygsækken, selvom vi aldrig troede det var muligt.

Indtil da må vi klare os med mobilt Internet til vandreturen, og overlade det lidt mere avancerede løsninger med satellitmodtagere til camping folket.